-

vrijdag 28 maart 2014






                            Nieuw in de collectie Ganesha Tuinbeeldenbij BeeldenVallei ! 
                                      GANESHA TUINBEELDEN                                             

Ganesha Tuinbeeld van Lavasteen 80 cm  € 1.250,-

  1. Deze godheid uit het Hindoeïsme is niet alleen qua betekenis maar ook qua vormgeving uiterst bijzonder te noemen. Deze beelden zijn een kunstwerk 'an sich'. Alle unieke en betekenisvolle details komen terug in het beeldhouwwerk. 
    De beelden zijn verkrijgbaar in zowel lavasteen als groensteen en gietsteen.En kunnen zowel buiten als binnen worden geplaatst. Kijk ook eens op de site: www.beeldenvallei.nl

Wie is Ganesha?
Ganesha is een bijzondere Hindoe-god voortgekomen uit een legende (waarbij een olifantenhoofd teruggeplaatst werd op het lichaam van Ganesha, de zoon van Shiva en Parvati, en zo de godheid werd van kennis en wijsheid). 
Hij draagt vele versierselen en attributen met zich mee zoals de gebroken slagtand. Deze tand gebruikte hij als pen om één van de langste gedichten ooit mee te schrijven; de Mahabharata, een India'se epos. Tevens draagt hij een bijl, een strop en een cobra. Attributen die hij nodig had om zijn moeder te beschermen. Vaak vind je zijn beeltenis bij de ingang van een belangrijk gebouw of een tempel. Dit refereert naar zijn beschermende functie bij de deur van zijn moeders huis (daar waar hij ook zijn menselijk hoofd verloor en het olifantenhoofd ervoor terugkreeg).
Hindoes bidden tot Ganesha voordat ze aan iets nieuws beginnen, zoals een nieuwe baan, een huwelijk of wanneer ze gaan verhuizen. Tevens neemt Ganesha hindernissen weg is is hij beschermheilige van alle reizigers. 


Ganesha tuinbeeld op sokkel Groensteen 140 cm € 650,-

Ganesha beeld van gietsteen 40 cm € 60,-

Ganesha beeld van gietsteen 30 cm € 40,-


Ganesha Tuinbeeld van lavasteen 75 cm € 1.200,- 

1 opmerking: